Nagrada "Biljana Kovačević-Vučo" za 2014. godinu

22/04/2014

Ove godine će četvrti put biti dodeljena BKV Nagrada za braniteljke i branitelje ljudskih prava u Srbiji. Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na istaknutu pravnicu i aktivistkinju Biljanu Kovačević-Vučo. Nadamo se da ćemo uz vašu pomoć, u ovoj godini kao i u godinama koje dolaze nastaviti da uspešno promovišemo rad i uspehe dobitnica i dobitnika Nagrade koja nosi Biljanino ime.

Proces nominacija za ovogodišnju nagradu je otvoren. Pozivamo sve koji vide ovu informaciju da nominuju izvanredne ljude iz svoje okoline – nepoznate ili manje poznate braniteljke i branitelje ljudskih prava, obične heroje, koji su učinili hrabre napore kako bi promovisali ili zaštitili prava drugih u 2013/14. godini.

Slobodan Jovanović, dobitnik Nagrade u 2013. godini, nije sebe video kao branitelja ljudskih prava do nominacije za Nagradu, a nominovala ga je osoba koju nije poznavao niti je ikada sreo. Ukoliko želite da nominujete pojedince ili grupu za ovogodišnju BKV Nagradu, molim vas nam pošaljite obrazloženje nominacije na adresu office@bkvfond.org najkasnije do 30. maja 2014. godine. Proces nominacija za Nagradu koristićemo da slavimo njihove uspehe i upoznajemo javnost sa njihovim radom.Saopštenja
Hrabrost ima ime
2013 Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava
Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava (2013)
Pretnje ljudskim pravima i demokratiji - Nulti broj