Kandidatkinje iz užeg izbora za Nagradu “Biljana Kovačević-Vučo” za braniteljke i branitelje ljudskih prava – Informacija za medije

12/05/2011
Heroes2

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ (BKV Fond) vas ovim putem sa zadovoljstvom obaveštava o izboru kandidatkinja za Nagradu „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava u 2011. godini. Ovo je prva BKV Nagrada.

Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ ustanovljena u znak sećanja na Biljanu Kovačević-Vučo, njenu hrabrost i dignitet, kao jedan od načina da se nastavi sa promocijom ljudskih prava u njeno ime. Nagrada je odraz težnje BKV Fonda da javno promoviše i mobiliše javnu podršku za rad braniteljki i branitelja ljudskih prava u njihovim lokalnim sredinama.

Kandidatkinje iz užeg izbora su:
 • Svenka Savić, Univerzitet u Novom Sadu, Novi Sad.
 • Maja Jovanović, lokalni Zaštitnik građana, Vranje.
 • Ljiljana Spasić, Građanska akcija, Pančevo.

  Svaka od kandidatkinja iz užeg kruga je nominovana zbog izuzetnih napora da promoviše i brani ljudska prava u svojoj sredini, tokom protekle (2010-2011.) godine. Svenka Savić, Maja Jovanović i Ljiljana Spasić su inspirativne osobe koje su uložile ogromne napore u svoj rad - naša je čast da su njihova imena na listi kandidatkinja za Nagradu u 2011. godini. Više o njihovom izuzetnom radu možete videti na www.bkvfond.org.

  BKV Fond veruje da je podizanje javne svesti o, ili upoznavanje sa braniteljkama i braniteljima ljudskih prava kao što su Svenka Savić, Maja Jovanović i Ljiljana Spasić, važnim temama kojima se oni bave i različitim sredinama iz kojih dolaze, važan osnov za izgradnju stabilne podrške njihovom radu.

   

  Fond BKVSaopštenja
Hrabrost ima ime
Nagrada "Biljana Kovačević-Vučo" za 2014. godinu
2013 Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava
Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava (2013)
Pretnje ljudskim pravima i demokratiji - Nulti broj