Vesti i saopštenja

Hrabrost ima ime

25/04/2014

Kako se zove osoba iz vaše sredine koja se hrabro bori za prava i dostojanstvo čoveka? Nominujte je za Nagradu “Biljana Kovačević-Vučo”, koja se od 2011. jednom godišnje dodeljuje pojedincima ili organizacijama posvećenim zaštiti ljudskih prava u Srbiji i regionu.

Obrazložene nominacije šaljite elektronskom poštom na  office@bkvfond.org  najkasnije do 30. maja 2014. godine.

 

 


Nagrada "Biljana Kovačević-Vučo" za 2014. godinu

22/04/2014

Ove godine će četvrti put biti dodeljena BKV Nagrada za braniteljke i branitelje ljudskih prava u Srbiji. Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na istaknutu pravnicu i aktivistkinju Biljanu Kovačević-Vučo. Nadamo se da ćemo uz vašu pomoć, u ovoj godini kao i u godinama koje dolaze nastaviti da uspešno promovišemo rad i uspehe dobitnica i dobitnika Nagrade koja nosi Biljanino ime.

Proces nominacija za ovogodišnju nagradu je otvoren. Pozivamo sve koji vide ovu informaciju da nominuju izvanredne ljude iz svoje okoline – nepoznate ili manje poznate braniteljke i branitelje ljudskih prava, obične heroje, koji su učinili hrabre napore kako bi promovisali ili zaštitili prava drugih u 2013/14. godini.

Slobodan Jovanović, dobitnik Nagrade u 2013. godini, nije sebe video kao branitelja ljudskih prava do nominacije za Nagradu, a nominovala ga je osoba koju nije poznavao niti je ikada sreo. Ukoliko želite da nominujete pojedince ili grupu za ovogodišnju BKV Nagradu, molim vas nam pošaljite obrazloženje nominacije na adresu office@bkvfond.org najkasnije do 30. maja 2014. godine. Proces nominacija za Nagradu koristićemo da slavimo njihove uspehe i upoznajemo javnost sa njihovim radom.


2013 Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava

19/06/2013

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ s ponosom objavljuje da je Slobodan Jovanović dobitnik Nagrade „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava.


Nagrada „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava (2013)

21/05/2013

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ s velikim zadovoljstvom predstavlja kandidatkinje i kandidate iz užeg izbora za ovogodišnju Nagradu „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava.

Nagrada se dodeljuje godišnje, braniteljkama ili braniteljima ljudskih prava na lokalnom nivou. Na taj način BKV Fond promoviše i nagrađuje napore i rad braniteljki i branitelja ljudskih prava tokom prethodne godine.


Pretnje ljudskim pravima i demokratiji - Nulti broj

27/03/2013

Uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške, BKVF pokreće projekt Pretnje ljudskim pravima i demokratiji koji se zasniva na bliskoj saradnji sa organizacijama civilnog društva širom Srbije. Na osnovu njihovih izveštaja, BKVF će izdavati mesečni bilten čiji je cilj da upozori na pojave nepoštovanja i kršenja ljudskih i manjinskih prava i demokratskih vrednosti.