Nominacije za BKV Nagradu u 2014. godini

Ukoliko želite da nominujete pojedinca, grupu ili zajednicu za Nagradu “Biljana Kovačević – Vučo” za braniteljke i branitelje ljudskih prava, molim Vas napišite pismo koje će sadržati do 500 reči i pošaljite ga na adresu Fonda BKV.

Predloge za nominaciju šaljite na: office@bkvfond.org

Prijavno pismo treba da počinje sledećim tekstom: Osoba/grupa/zajednica koju nominujem za Nagradu “Biljana Kovačević – Vučo" za braniteljke i branitelje ljudskih prava je izuzetno doprinela unapređenju i zaštiti ljudskih prava tako što je…

- Molim Vas napišite svoje ime, e -mail adresu na koju Vas možemo kontaktirati, broj telefona, i adresu.

- Prijava treba da sadrži ime nominovanog i ukoliko pripada nekoj organizaciji, ime organizacije na vrhu prijavnog pisma.

- Prijava treba da sadrži ilustrativni primer posla kojim se nominovani bavi, mesto njihovog posla i teme kojima se bave.

BKV Nagrada

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ s ponosom objavljuje da je Slobodan Jovanović dobitnik Nagrade „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava za 2013. godinu.

Slobodanu Jovanoviću je uručena Nagrada za 2013. godinu na ceremoniji dodele u Skupštini grada Beograda. Gospodina Jovanovića je za Nagradu predložila Sonja Dakić, koja je na ceremoniji dodele nagrade, predstavljajući Slobodana Jovanovića, rekla da je, za nju, nakon svega što je o njemu saznala iz medija, Slobodan Jovanović bio jasan i očigledan izbor. „U ime svih roditelja, hvala vam što niste odustali i što se niste predali“, rekla je ona. U ime žirija je govorila Aida Ćorović, koja je, obrazlažući odluku žirija, govorila o važnosti doprinosa Slobodana Jovanovića promociji i zaštiti ljudskih prava u toku protekle godine. Ona je rekla da je gospodin Jovanović „njen heroj“.

Pored Slobodana Jovanovića, za ovogodišnju Nagradu „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava ove godine predloženi su i Živorad Branković i Valentina Krstić, Svetlana Šarić i profesori i osoblje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Pavlov“ iz Vršca.