Kandidati 2013 - Profesori i osoblje Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Vršcu

Profesori i osoblje Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Vršcu nominovani su za inovativni pristup i važan rad na promeni sistema obrazovanja, kroz uvođenje studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku. Tokom školske 2012-2013. godine ova škola izvešće prvu generaciju diplomiranih studenata, školovanih da predaju na romskom jeziku. Tako je u novembru 2012. godine, prva na svom maternjem jeziku u Vršcu diplomirala studentkinja iz Alibunara. Vizionarski rad Visoke škole u Vršcu je važan korak ka promociji i zaštiti prava i kulture najjače marginalizovane manjinske zajednice u Srbiji. Rad profesora i osoblja ove Škole, koji ove školske godine prolazi kroz važnu fazu, predstavlja temeljnu osnovu za budućnost zemlje.

BKV Nagrada

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ s ponosom objavljuje da je Slobodan Jovanović dobitnik Nagrade „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava za 2013. godinu.

Slobodanu Jovanoviću je uručena Nagrada za 2013. godinu na ceremoniji dodele u Skupštini grada Beograda. Gospodina Jovanovića je za Nagradu predložila Sonja Dakić, koja je na ceremoniji dodele nagrade, predstavljajući Slobodana Jovanovića, rekla da je, za nju, nakon svega što je o njemu saznala iz medija, Slobodan Jovanović bio jasan i očigledan izbor. „U ime svih roditelja, hvala vam što niste odustali i što se niste predali“, rekla je ona. U ime žirija je govorila Aida Ćorović, koja je, obrazlažući odluku žirija, govorila o važnosti doprinosa Slobodana Jovanovića promociji i zaštiti ljudskih prava u toku protekle godine. Ona je rekla da je gospodin Jovanović „njen heroj“.

Pored Slobodana Jovanovića, za ovogodišnju Nagradu „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava ove godine predloženi su i Živorad Branković i Valentina Krstić, Svetlana Šarić i profesori i osoblje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Pavlov“ iz Vršca.