Donatori i podrška

Novčani deo BKV Nagrade i troškove organizacije u 2013. godini podržale su svojim donacijama Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Velike Britanije i Ambasada Republike Austrije. Ove ambasade finansijski podržavaju Nagradu od kada je ustanovljena.

Svake godine organizaciju Nagrade besplatnim ustupanjem svojih ideja, opreme ili vremena pomažu i naši prijatelji, pojedinci zainteresovani za uspeh ideje iza Nagrade. U 2013. godini tako su nam pomogli: Ivan Benussi, Miloš Ivanović, Radovan Kupres, Duda Ludošan, Ana Milanović, Stanko Milovanović i Lidija Vučković.

Dodela BKV Nagrade ne bi bila moguća bez ove podrške. 

 

Lidiji Vučković.

 

BKV Nagrada

Fond „Biljana Kovačević-Vučo“ s ponosom objavljuje da je Slobodan Jovanović dobitnik Nagrade „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava za 2013. godinu.

Slobodanu Jovanoviću je uručena Nagrada za 2013. godinu na ceremoniji dodele u Skupštini grada Beograda. Gospodina Jovanovića je za Nagradu predložila Sonja Dakić, koja je na ceremoniji dodele nagrade, predstavljajući Slobodana Jovanovića, rekla da je, za nju, nakon svega što je o njemu saznala iz medija, Slobodan Jovanović bio jasan i očigledan izbor. „U ime svih roditelja, hvala vam što niste odustali i što se niste predali“, rekla je ona. U ime žirija je govorila Aida Ćorović, koja je, obrazlažući odluku žirija, govorila o važnosti doprinosa Slobodana Jovanovića promociji i zaštiti ljudskih prava u toku protekle godine. Ona je rekla da je gospodin Jovanović „njen heroj“.

Pored Slobodana Jovanovića, za ovogodišnju Nagradu „Biljana Kovačević-Vučo“ za braniteljke i branitelje ljudskih prava ove godine predloženi su i Živorad Branković i Valentina Krstić, Svetlana Šarić i profesori i osoblje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Pavlov“ iz Vršca.